Seura

Rauman Naisvoimistelijat ry on perustettu vuonna 1913. Virallisen nimensä seura sai vuonna 1925. Seurassamme on noin 1100 aktiivista jäsentä ( 1090 jäsentä, 31.12.2017 ), joista noin puolet on alle 19-vuotiaita. Seuramme tarjoaa jäsenilleen harrastusmahdollisuuden ikään katsomatta.

Seuraa johtaa vapaaehtoistyönä 9-jäseninen johtokunta. Jokaiselle johtokunnan jäsenelle on annettu oma vastuualueensa, jonka osa-alueen toiminnasta ja kehittämisestä hän vastaa. Lisäksi johtokunta vastaa koko seuran toiminnasta. Palkallisessa työsuhteessa vuosittain on osa-aikainen toimistotyöntekijä ja noin 40-50 ohjaajaa / valmentajaa vuosittain.

Rauman Naisvoimistelijoiden toimintalinjaus vuosille 2017-19 sisältää mm. seuran arvot, toiminnan tavoitteet ja tietoa seuramme vastuuhenkilöistä tehtäväkuvauksineen. Toimintalinjaus löytyy täältä.

Rauman Naisvoimistelijat ry kuuluu Suomen Voimisteluliittoon.

Seuran jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa seuran toimintaan eri tavoin. Seurassamme pidetään kaksi sääntömääräistä vuosikokousta: kevätkokous ja syyskokous. Näissä kokouksissa Rauman Naisvoimistelijoiden jäsenillä on mahdollisuus kuulla seuran toiminnasta ja täysi-ikäiset jäsenet voivat äänestämällä vaikuttaa seuran päätöksentekoon. Keräämme vuosittain palautetta toiminnastamme ja arvioimme palautteen johtokunnassa.

Seurassa toimii myös vuonna 1953 perustettu Uskollisuuden Kilta, joka oli aikoinaan seitsemäs valtakunnallinen voimisteluseuran kilta. Killan tarkoituksena on koota seuran pitkäaikaiset jäsenet ystävyyttä ja vireyttä ylläpitäväksi piiriksi. Killan toimintamuotoja ovat muun muassa voimistelu, liikunta, tapaamiset, retket ja esitelmät.

Voimisteluliikuntamme toimialat

Pikkuruiset

Alle kouluikäisille lapsille eli Pikkuruisille tarjoamme laadukasta liikuntaa, elämyksiä ja kokemuksia. Tarjoamme toimintaa kaiken ikäisille lapsille eri puolilla kaupunkia.

Perheliikunnassa yhdessä jumpaten lapsille ja vanhemmille syntyy iloisen liikkumisen elämyksiä ja samalla rakentuu terveyttä edistävän liikuntaharrastuksen pohja myös tuleville vuosille.

Voimisteluliiton tähtiseurana haluamme tarjota jokaiselle lapselle monipuolista ja virikkeellistä liikuntakasvatusta sekä onnistumisen elämyksiä koulutettujen, kannustavien ohjaajien johdolla. Pelisäännöt ovat toiminnan tukena. Liikunnan iloa tytöille ja pojille!

Kouluikäiset

RNv tarjoaa kouluikäisille tytöille ja pojille liikkumisvaihtoehtoja moneen makuun, on voimistelua, tanssia, pelejä, telinejumppaa – jokaiselle jotakin. Toimintaa on eri kouluilla ympäri kaupunkia. Innostavat ohjaajat ja mukavat kaverit tekevät liikkumisesta hauskaa!

Valmennus

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä, hyppelyistä sekä käsi- ja jalkaliikkeistä. Joukkuevoimistelussa liikkeet suoritetaan jatkuvina, virtaavina sarjoina, joissa tulee esille liikesujuvuus ja esteettisyys. Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikin ja liikkeiden muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus.

RNv:ssä harrastuksen voi aloittaa kuusivuotiaana alkeisvalmennusryhmästä. Joukkuevoimisteluryhmät jaetaan seuraaviin ikäryhmiin: 8-10v, 10-12v, 12-14v ja yli 16v. Seuramme valmentajat ovat joukkuevoimistelutaustan omaavia ja koulutettuja nuoria.

Aikuiset

Rauman Naisvoimistelijoilla on pitkät perinteet aikuisten liikuttajana. Pyrimme pysymään ajan hermolla ja pitämään tuntitarjontamme mahdollisimmanmonipuolisena. Tarjoamme liikuntaaa tavallisille naisille, useilla eri kouluilla eri puolilla Raumaa. Kaikki ohjaajamme ovat koulutettuja. Tarkoituksemme on ylläpitää ja kehittää fyysistä kuntoa,sekä tukea hyvinvointia ja jaksamista.