Tuntikuvaukset: Aikuiset 2020-21

Aikuiset, ikäraja 14v.

Ota tunnille mukaan: sopivat kengät, pyyhe, juomapullo ja jumppa-alusta.

KESÄJUMPAT 2021

Toiminnallinen treeni

Mukavaa tehokasta jumppaa, jota voi jokainen tehdä oman kuntonsa mukaan! Toiminnallinen treeni on kokonaisvaltaista kehon muokkausta! Treenissä tehdään erilaisia liikkeitä, sekä hyödynnetään kuntoportaita. Välillä jumpassa käytetään kahvakuulia, jotka ohjaaja tuo mukanaan. Mukaan tarvitset jumppapatja ja juomapullon.

Lavis

Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.
LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille.
Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Aamunavaus

Lempeä herätys päivääsi! Tule mukaan aamunavaukseen ja aloitetaan yhdessä kesäaamu lempeästi kehoa herätellen. Tunnilla käydään läpi kehonhuoltoa, lihaskuntoa ja tasapainoa lempeästi vaihdellen. Aamunavaus sopii ihan jokaiselle!

Puistojooga

Joogalla hymyä päivääsi! Lempeää hathajoogaa tukemaan kehosi sekä mielesi hyvinvointia. Kokonaisvaltaista kehonhuoltoa, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita! Tunti alkaa ja loppuu rentoutuksella. Harjoitukset tehdään lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Ota mukaasi joustava, lämmin asu, jumppa-alusta/joogamatto sekä pehmeä viltti.

Keppijumppa (seuralla omat kepit, ohjaaja tuo jumppaan)

Keppijumppa on voimistelua, jossa apuvälineenä käytetään keppiä. Selkeät perusliikkeet parantavat verenkiertoa, vetreyttävät lihaksia ja laukaisevat lihasten jännitystiloja. Tunnin aikana keskitytään keskivartaloa tukeviin lihaksiin. 

Kausi 2020-2021

Ikiliikkujat 60+

Ikiliikkujat on lihaskuntopainoitteinen koko kehoa harjoittava ja huoltava tunti. Tunnin alussa lämmitellään koko keho, jonka jälkeen tehdään lihaskunto-osio sekä tasapainoa harjoittava osio, tunti loppuu venyttelyyn. Ikiliikkujat on varttuneemman väen rauhallinen ja hidastempoinen lihaskuntoa, kehonhuoltoa ja tasapainoa harjoittava tunti - venyttelyä unohtamatta. Ei sisällä askelsarjoja ja hyppyjä. Ikä on suuntaa antava, joten tunnille voi osallistua minkä ikäisenä ja kuntoisena tahansa! Tunnin tarkoituksena on löytää jokaiselle sopivat liikkeet. Tunnilla käytetään vaihtelevasti kehonpainoa, keppiä ja käsipainoja. Ryhmä sopii aloittelijoillekin. 

Ryhtijumppa

Liikkuvuus ja venyttely

Kuntoilijan lihashuoltotunti, joka vähentää lihasten jäykkyyttä, kireyttä ja kipuja. Tehdään toiminnallisia venytyksiä. Tunnilla voidaan käyttää apuna myös hierontapalloa. Kesto 30 min.

Kuntotanssi

Menevä tanssillinen tunti, joka koostuu erilaisista tanssityyleistä ja musiikeista. Kuntotanssi ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Jokainen liikkuu omalla tyylillään ja tehollaan. Tunnin lopulla on lyhyt lihaskunto-osuus ja venyttelyt.

Les Mills Bodybalance®

Les Mills Bodybalance on lempeä yhdistelmä tai chi:ta, joogaa ja pilatesta. Miellyttävän musiikin tahtiin tehtävien liikeyhdistelmien kautta kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Eri liiketekniikat, hengitys ja keskittyminen tarjoavat fyysisen treenin lisäksi sekä sisäistä tasapainoa että harmoniaa.
Tunnin aikana tehdään helppoja, mutta myös haasteita antavia harjoituksia, jotka vahvistavat sekä ylä- että alavartalon lihaskuntoa, vähentävät lihaskireyksiä ja stressiä. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Les Mills Bodycombat®

Bodycombat on energinen, intensiivinen ja voimaannuttava treeni, jonka liikkeet perustuvat itsepuolustus- ja kamppailulajeihin. Iskuja, potkuja ja sarjoja tehdään mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Bodycombat treenaa koko kehoa kehittäen myös nopeutta, ketteryyttä ja koordinaatiota.

Les Mills Bodystep®

Bodystep on liikkuva ja tehokas intervallitunti, jossa harjoittelu vaihtelee sykettä nostavien ja palauttavien osuuksien välillä. Tunti sisältää siis mukaansatempaavia askellussarjoja sekä lihaskuntoa kehittäviä yhdistelmäliikkeitä. Säännöllinen treenaaminen bodystep-tunnilla parantaa aerobista kuntoa, koordinaatiokykyä, vahvistaa ylävartalon ja ennen kaikkea jalkojen lihaksia. Tunti sopii monille, sillä liikkeisiin tarjotaan hypytön tai usein myös helpompi vaihtoehto, ja lisäksi step-laudan korkeutta voi säätää itselleen sopivaksi. Lihaskuntoliikkeitä on lisäksi mahdollista tehostaa painoilla (omat käsipainot tms. voisikin ottaa tunnille mukaan). Motivoiva musiikki ja virtaava koreografia viimeistelevät liikuntaelämyksesi!

Les Mills Sh´bam®

Sh´bam on yksinkertaisista, mutta hauskoista tanssiliikkeistä koostuva tanssillinen ryhmäliikuntatunti. Shbam on täydellinen tapa kohottaa kuntoa. Tunti on mukaansatempaava ja hauskaa. Come as you are, leave as a star!

Les Mills Tone®

Tone on koko kehon muokkaustunti. Tone on yhdistelmä kestävyyttä, lihaskuntoa ja keskivartalotreeniä. Tunti sisältää paljon vaihtoehtoja ja liikesarjat pystyy tekemään maltillisilla syketasoilla askeltaen. Tunnilla käytetään vastuskuminauhaa.