TOIMINTAOHJEEMME KORONASTA JOHTUEN

Huomioimme toiminnassamme koronaepidemiasta aiheutuvat toimenpiteet hygienian ylläpitämiseksi ja tartuntojen ehkäisemiseksi. Olethan vastuullinen ja tutustut ohjeisiimme.

Lajinomainen harjoittelu, lasten ja nuorten sekä perheiden harrastustoiminta ja ryhmäliikuntatunnit on mahdollista käynnistää uuden kauden osalta, kun turvaetäisyyksistä ja hygieniaohjeistuksista huolehditaan! Jäsenet voivat omalta osaltaan vaikuttaa turvalliseen, koronavapaaseen liikkumiseen tunneilla ja toimitiloissa vastuullisella toiminnalla ja noudattamalla kaikkia ohjeistuksia!

Noudatamme turvallisen harrastamisen takaamiseksi Voimisteluliiton ohjeistuksia, joissa on otettu huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, valtioneuvoston sekä Olympiakomitean ohjeistukset. Otamme huomioon myös Satasairaalan ohjeistukset! 

Jokaisen yksilön vastuulla on huolehtia seuraavista asioista:

 • Voimisteluseurojen toimintaan voi osallistua vain oireettomana.
 • Emme käsittele käteistä rahaa. Syksyn aikana jumppiin osallistutaan joko jumppakortilla tai toimistoltamme ostettavilla kertamaksulipukkeilla. 
 • Pidäthän huolta hyvästä hygieniasta. Pese käsiä perusteellisesti ja usein, älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
 • Juomapullo on vain henkilökohtaisessa käytössä, ethän lainaa pulloasi toisille.
 • Varaa riittävästi aikaa tunneille saapumiseen. Pukuhuoneissa ja käytävillä joudutaan mahdollisesti rajoittamaan yhtäaikaista oleskelua ja tämä voi aiheuttaa jonottamista. Muista turvavälit. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin.
 • Aikuiset käyttävät kasvomaskia silloin, kun turvavälit eivät toteudu yleisissä tiloissa odottaessaan haettavaa tai tunnin alkua. Huomioi maskin käytössä siihen liittyvät ohjeet.
 • Lasten ja nuorten ryhmissä mahdollisen saattajan / hakijan toivotaan odottavan ulkona, Alle kouluikäisten lasten saattaminen sisätiloihin sallitaan, mutta saattajan / hakijan tulee välttää kontaktia muihin paikalla oleviin.
 • Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.
 • Tarpeetonta fyysistä kosketusta on hyvä välttää (esimerkiksi kättely, halaaminen).
 • Kun tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 • Jos olet matkustanut ulkomaille, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Ilmoitathan heti seuran sähköpostiin (toimisto@raumannaisvoimistelijat.fi), mikäli olet osallistunut seuran tunneille koronavirustartunnan alaisena.
 • Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan 

Yllä olevien ohjeiden lisäksi seuraavat ohjeet astuvat voimaan 14.11.2020 alkaen:

 • Velvoitamme kaikki yli 15-vuotiaat harrastajat pitämään kasvomaskia kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilusuorituksen aikana!
 • Maski otetaan pois kasvoilta vasta jumpan alkaessa ja maski puetaan takaisin kasvoille heti jumpan päätyttyä, ei vasta pukuhuoneessa.
 • Perheliikunnassa aikuisten tulee käyttää maskia, koska turvavälit eivät välttämättä toteudu koko tunnin ajan.
 • Ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia myös tuntien aikana. Poikkeuksena aikuisohjaajat, jotka voivat pitää jumpan ohjaamisen aikana riittävän turvavälin harrastajiin.
 • Jokaisen harrastajan vastuulla on huolehtia turvavälien toteutumisesta ja noudattaa hygieniasuosituksia!
 • Jos juomapulloa ei ole mahdollista ottaa harrastajan läheisyyteen heti tunnin alusta lähtien, tulee ohjaajan huomioida se ohjeistaen pitämään juomatauko porrastaen ennen tunnin alkua. Harrastajalla itsellään on vastuu toteutuksesta ja turvavälien säilymisestä

(14.11.20 päivitys perustuu seuraavaan: Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on 13.11 päättänyt reagoida Rauman koronatilanteeseen aktiivisesti ja etupainotteisesti. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotti 13.11 illalla, että Rauma on kiihtymisvaiheessa. Rauman kaupunki suosittelee Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tavoin vahvasti kaikille yli 15-vuotiaille kasvomaskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa.

Raumalla ei siis ole syytä rajoittaa harrastustoimintaa, mikäli yleisistä hygieniasuosituksista huolehditaan. Olemme tarkistaneet ryhmäkoot ja jotta toimintamme voi jatkua, on jokaisella harrastajalla nyt entistäkin suurempi vastuu siitä, että ohjeistuksemme toteutuvat.

Maskisuositukset ovat voimassa toistaiseksi. Tilannetta seurataan tarkasti Satakunnan alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä ja tarvittaessa tehdään uusia linjauksia.)

Ohjeet päivitetty 14.11.2020. Päivitämme ohjeistuksia aina tarvittaessa! 

SAIRASTUMINEN

Tunneille ei saa osallistua, jos on hengitystieinfektion oireita, vaan on jäätävä matalalla kynnyksellä  kotiin. Sama ohjeistus on myös ohjaajille ja valmentajille. Ohjaajien sairastapauksissa pyrimme järjestämään korvaavat ohjaajat, mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin peruutuksiin koronatilanne huomioiden.

Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen tunneille paluuta.